Passiv & Aktiv RFID i dybden.

passiv RFID

Generelt sett tre hoveddeler utgjør i et passivt RFID-system – en RFID-leser, en RFID-antenne og RFID-brikker. I motsetning til aktive RFID-brikker har passive RFID-brikker bare to hovedkomponenter – antennen og microchipen eller den integrerte kretsen (IC).

Som navnet tilsier, venter passive brikker på et signal fra en RFID-leser. Leseren sender energi til en antenne det som konverterer energi til en RF bølge som sendes inn i lesesonen. Når koden er lest Innenfor sonene lese, trekker RFID-brikkens interne antenne energi fra RF bølgene. Energien beveger seg fra merkelappens/brikkens antenne til chippen som genererer et signal tilbake til RF-systemet. Kalt en lesing av brikken, Lesingen av brikken eller endringen i RF eller den elektromagnetiske bølgen blir detektert av leseren (via antennen), som tolker informasjonen.

Som nevnt ovenfor, passive RFID-brikker har ingen intern strømkilde, og en passiv RFID tag består kun av en IC og intern antenne; denne grunnleggende struktur er ofte referert til som en «RFID-inlay«. Utallige andre typer passive RFID-brikker finnes på markedet, men de fleste tagger faller vanligvis inn under to kategorier – harde tagger eller inlays. Harde RFID-brikker er holdbare og laget av plast, metall, keramikk og selv gummi eller silikon. De kommer i alle former og størrelser, og er utformet for en unik funksjon.

Høye temperaturer – enkelte bransjer, som  for eksempel helsevesen, benytter RFID til sporing medisinsk utstyr. Spesifikke passive RFID-brikker er laget for å tåle ekstreme temperaturer nettopp for bruk i helsevesen der bakterier må holdes i sjakk.

 

Robusthet – Noen brikker er skapt for nettopp og tåle «alt», der de er i bruk for eksempel på et grustak for utlevering og registrering av lassing/lossing vil en brikke kunne motstå og bli kjørt over av tungtransport.

 

Størrelse – Noen har spesifikke størrelse begrensninger når små eller store elementer skal spores, derfor er RFID brikker laget i alle varianter og utforminger. Små ned til 1-2mm størrelse for plassering under for eksempel huden på dyr, eller store brikker til merking av gassflasker.